Skip links

Web Design Responsive: Ce însemnă mai exact?

Web Design Responsive. De ce este important ?

Chiar înainte ca Mashable să numească 2013 Anul Web Design-ului, responsabilitatea de proiectare web a fost o tendință proeminentă pe termen lung. Când combinați acest lucru cu utilizarea în creștere a dispozitivelor mobile cu dimensiuni variate de ecran, este simplu să vedeți de ce Internetul nu se satură de el. Pentru proprietarii de companii mici, ce presupune web designul sensibil? Mai mult, de ce ar trebui să fii îngrijorat de web designul responsive?

Ce este web design-ul responsive?

Concepte de web design responsive

Avantajele unui web design responsive

Un site web bine conceput ar putea fi cel mai util instrument atunci când vine vorba de publicitate și marketing pentru afacerea dvs. Cu toate acestea, un design atrăgător nu este suficient dacă doriți ca acesta să aibă cu adevărat succes. Site-ul dvs. trebuie să fie, de asemenea, responsive. Motivul principal pentru care aveți nevoie de un site web flexibil este că numărul de persoane care folosesc dispozitive mobile pentru a accesa internetul a crescut constant de câțiva ani și nu dă semne de încetinire.

Acest lucru implică faptul că, dacă site-ul dvs. nu se adaptează bine la afișaje mai mici și este dificil de citit și de navigat, vizitatorii dvs. vor avea mai multe șanse să viziteze site-ul unui concurent.

Simplu spus, web designul responsive nu este o opțiune; este o nevoie, iar acum este momentul ideal pentru a vă asigura că site-ul dvs. este în aceste standarde.

Ați ajuns la locul potrivit dacă v-ați întrebat vreodată ce este designul web responsive și de ce contează. Vom discuta cum funcționează designul web responsive și de ce ar trebui să alegeți un site web responsive în acest articol.

Ce este web design-ul responsive?

Ethan Marcotte a inventat expresia „design web responsive” în 2010 pentru a descrie procesul de creare a site-urilor web care se adaptează dispozitivului utilizat pentru a oferi consumatorilor cea mai bună experiență posibilă.
Când un dispozitiv nu poate detecta lățimea sau scara inițială a unui site, ceea ce împiedică inițierea interogărilor media, designul web responsive poate folosi metaeticheta pentru vizualizarea media.

Concepte de web design responsive:

1. Rețele fluide

Grilele de fluide funcționează similar cu orice altă rețea de proiectare. Acestea vă permit să organizați elementele pe o pagină într-un mod plăcut. O grilă fluidă, pe de altă parte, se va redimensiona în funcție de dimensiunea ecranului și se poate adapta la orice lățime, deoarece folosește unități de măsură relative în loc de măsuri fixe, cum ar fi procente sau unități em. pixeli, de exemplu.

2. Întrebări media

Puteți utiliza interogări media pentru a obține și mai multe informații despre designul dvs. receptiv și pentru a-l modifica în funcție de o anumită dimensiune a ecranului. Site-urile utilizează interogări media pentru a aduna informații care le permit să identifice dimensiunea unui ecran și apoi să încarce stilurile CSS relevante.

3. Media responsabilă

Media receptivă sau flexibilă este al treilea concept cheie al designului web responsive. Având în vedere fotografiile, videoclipurile și alte fișiere media pe site-urile web actuale, este esențial ca aceste forme de conținut să se adapteze la diferite lățimi ale ecranului.

Dimensiunea imaginii este de obicei inclusă în foaia de stil CSS de către designeri. Din cauza unităților fixe de măsură discutate anterior, acest lucru nu funcționează pentru un design receptiv. Pentru fișiere imagiie, video-uri și alte medii, trebuie să utilizați în schimb atributul de lățime maximă. Atributul de lățime maximă trebuie setat la 100 % pentru a garanta că fișierele media nu depășesc containerul și se potrivesc perfect în funcție de dimensiunea ecranului.

4. Meta Tag Vizualizator

Când interogările media nu sunt declanșate deoarece un dispozitiv nu poate detecta lățimea inițială a unui site web, intră în joc metaeticheta de vizualizare a imaginii. Metaeticheta view a fost creată de Apple pentru a combate acest lucru.

Scara inițială a valorii înălțimii sau lățimii pentru metaeticheta de vizualizare este de obicei setată la 1, ceea ce depășește problema ca scara site-ului să nu fie recunoscută pe baza raportului dintre înălțimea sau lățimea dispozitivului și dimensiunea ferestrei de vizualizare.

Avantajele unui web design responsive

De ce ai nevoie de web design responsiv pentru site-ul tau?

Termenul “web design responsive” se referă la mai mult decât doar urmărirea celor mai noi tendințe de design web. Adoptarea unui design responsive pentru site-ul dvs. oferă mai multe avantaje pentru compania dvs., inclusiv trafic sporit, SEO și venituri. Următoarele sunt câteva dintre motivele pentru care ar trebui să utilizați web designul responsive:

– Utilizare îmbunătățită a site-ului web și experiență de utilizator;
– O creștere a vizitelor pe mobil;
– Faceți ca site-ul să se încarce mai rapid;
– Creșterea numărului de conversii.

Leave a comment