Skip links

SEO : Ce este? Cum Functioneaza? De ce este important?

SEO este:

SEO, înseamnă „optimizarea motorului de căutare”. Pe întelesul tuturor, înseamnă procesul de îmbunătățire a calității site-ului tău pentru a crește vizibilitatea acestuia în motoarele de căutare (exemplu in google search). Cu cât o pagină are o calitate mai buna din punct de vedere SEO cu atat este mai vizibilă în rezultatele căutării, iar atunci veți obține mai mult trafic pe site și garantat mai multi viitori clienți pentru afacerea ta.

Cum funcționează SEO?

Motoarele de căutare precum Google, Bing și Yahoo folosesc roboți pentru a accesa cu crawl pagini Web, de la un site la altul, colectând informații despre aceste pagini și plasându-le în index. Apoi, algoritmul ia în considerare sute de factori de clasificare sau semnale pentru a analiza paginile din index pentru a determina paginile care ar trebui să apară în rezultatele căutării unei anumite interogări. De exemplu, calitatea conținutului și cercetarea cuvintelor cheie sunt factori cheie pentru optimizarea conținutului, iar accesarea cu crawl și compatibilitatea cu dispozitivele mobile sunt factori importanți în arhitectura site-ului web.

Algoritmii de căutare sunt proiectați pentru a afișa pagini relevante in motoarele de căutare, pentru a oferi utilizatorilor o experiență de căutare cat mai eficientă. Optimizarea site-ului și a conținutului având în vedere acești factori vă poate ajuta site-ul web sau paginile să se claseze cât mai sus în rezultatele căutării. Spre deosebire de anunțurile plătite, nu puteți plăti motoarele de căutare pentru a obține o clasare in primele poziții.

De ce este important SEO?

Pe o piața competitivă cum este cea de astăzi, Optimizarea SEO, este mai important ca niciodată. Motoarele de căutare deservesc zeci de milioane de utilizatori pe zi care caută răspunsuri sau soluții la întrebările lor. Dacă aveți un site web, un blog sau un magazin online, SEO vă poate ajuta să obțineți trafic gratuit de la motoarele de căutare.

SEO este important deoarece: Majoritatea utilizatorilor de pe motoare de căutare (peste 80%) dau clic pe una dintre primele 5 sugestii din paginile cu rezultatele ale motorului de căutare (SERPS). Pentru a profita de acest lucru și a câștiga vizitatori pe site-ul dvs. sau clienți la magazinul tău online, site-ul dvs trebuie să apară în una dintre pozițiile de top.

Utilizatorii au încredere în motoarele de căutare, iar prezenta site-ului tau web în primele poziții ale rezultatelor pe pagina motorului de căutare crește increderea utilizatorului in el. Persoanele care vă găsesc site-ul web căutând pe Google sau Bing sunt mai susceptibile să îl promoveze pe Facebook, Twitter sau alte canale de socializare. O optimizare SEO este importantă pentru a crește traficul organic ce vine de pe motoarele de cautare. SEO vă poate pune în fața concurenței. Dacă două site-uri web vând același lucru, site-ul web optimizat pentru motorul de căutare are mai multe șanse să aibă mai mulți clienți și să realizeze mai multe vânzări.

Leave a comment

error: